22281
Book
In basket
Kuchnia chińska / Katarzyna Pospieszyńska. - Wydanie 2. - Warszawa : Wydawnictwo Spółdzielcze, 1988. - 214, [2] strony, [12] stron fotografii kolorowych ; 21 cm.
(Świat na Talerzu)
Potrawy chińskie zdobywają świat. Turyści - przybywający do Chin coraz liczniej - podziwiają nie tylko starą kulturę, piękno krajobrazu, uprzejmość gospodarzy. Przedmiotem zachwytu bywa często miejscowa kuchnia - oryginalna i wyśmienita. Wobec wielkiego zainteresowania potrawami Państwa Środka pragnę zapoznać polskiego Czytelnika z regionalną kuchnią chińską, a także przekonać, że kuchnia ta należy do stosunkowo łatwych.
Availability:
Łapsze Niżne
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again